Tarinoita museokodissa
Reitzin arvokkaassa museokodissa pääsemme tutustumaan laaja-alaisesti taiteeseen ja taide-esineisiin. Nähtävillä on yli 170 maalausta, joiden joukossa Suomen taiteen kultakauden…
Reitzin arvokkaassa museokodissa pääsemme tutustumaan laaja-alaisesti taiteeseen ja taide-esineisiin. Nähtävillä on yli 170 maalausta, joiden joukossa Suomen taiteen kultakauden…
Kolmisenkymmentä innokasta kokoontui kuulemaan kuinka Raili Airikka-Haapaniemi ammentaa ideoita kansallispuvuista.Uusia ideoita haettiin Taito Kymenlaakson Leader-rahoituksella toteutetussa hankkeessa 2011-14. Nuoret…
Yhdistyksen vuosikokous pidettiin tuttuun tapaan Itämerenkatu 8:n kerhohuoneessa keskiviikkona 15. maaliskuuta klo 18. Kokouksen alkajaisiksi nautittiin laskiaispullakahvit, puheenjohtaja Elina…
Nykyisin ohjataan, että kun pukeudutaan kansallispukuun, pyritään siihen, että puku on mahdollisimman täydellinen kokonaisuus koruineen, päähineineen ja jalkineineen. Joskus…
Yhdistyksen tärkein päättävä elin on vuosikokous. Vuosikokouksen osallistujia ovat yhdistyksen jäsenet, jotka mm. päättävät jäsenmaksusta ja valitsevat hallituksen hoitamaan…
Kalevalaseuran toiminnanjohtaja FT Niina Hämäläinen käsitteli esitelmässään Akseli Gallen-Kallelan varjoon jääneitä Kalevala-tulkintoja sekä pohdiskeli, minkälainen visualisointi olisi ollut ilman…
Meitä Suur-Helsingin Kalevalaisia Naisia Timot seuralaisina kokoontui hyvä joukko Kansallismuseoon torstaina 16. helmikuuta tutustumaan Akseli Gallen-Kallelan monipuoliseen uraan ja…
Kalevala on kiehtonut taiteilijoita ilmestymisestään lähtien. Runoja on somistettu ornamenteilla, kuvituksissa on korostettu sankareiden tekoja, avattu myyttisiä tasoja sekä…
Suur-Helsingin Kalevalaisten Naisten kulttuuri-illassa maanantaina 23.1.2023 puhuttiin ruokahävikistä. Luennoitsijana oli tutkija Inkeri Riipi Luonnonvarakeskuksesta. Ruokahävikistä ei puhuttu vielä muutama…
Tammikuun kulttuuri-illassa 23.1. klo 18.00 käsitellään ruokahävikkiä. Suomi on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen puolittaa ruokahävikki kuluttajatasolla vuoteen 2030 mennessä….